Najells policy för datahantering och cookies

Vår högsta prioritet är att det ska vara tryggt och säkert att handla på Najell.com. Vi respekterar din integritet och är måna om att dina personuppgifter skyddas på ett säkert sätt. Vi kommer att vara öppna med vilken information vi samlar in och varför, och vi kommer skydda den på ett så säkert sätt som möjligt. 

Nedan finner du Najells dataskyddspolicy. Den beskriver delvis hur vi samlar in, lagrar och behandlar personuppgiftsdata. Du som kund får även information om på vilket sätt du kan ha kontroll över dina egna uppgifter samt hur du kan kontakta oss.

Kort beskrivning av hur vi använder personlig information

💻 – Vi spårar din webbaktivitet via cookies och kan komma att använda den i marknadssyfte. En cookie kan inte identifiera dig personligen utan endast din webbläsare. 

👤 – Vi samlar in personuppgifter i syfte för marknadskommunikation, produktinformation och kundkommunikation. Dataskyddspolicyn nedan beskriver i vilka fall vi samlar in personuppgifter och varför. 

🧩 – Vi behandlar angivna personuppgifter genom att skicka in dem i integrerade system. Nedan finner du en lista på vilka system vi använder. 

☁️ – Vi sparar personuppgifter i vårt system för marknadsanalys. Vi samlar bara data som är värdefull för oss, på ett eller annat sätt. Vi använder data för att göra din upplevelse som konsument så bra som möjligt.

🎯 – Vi utför automatisk profilering baserat på webbaktivitet, och din profil kan användas i marknadssyfte. Antingen används data till att utveckla vår kommunikation och vårt erbjudande, eller för att skicka ut personifierad kommunikation till dig.

Nedan kan du läsa den fullständiga dataskyddspolicyn.

Najells dataskyddspolicy

När gäller Najells dataskyddspolicy?

Najells dataskyddspolicy gäller när du använder hemsida och/eller sociala medier i anslutning till köp, serviceärenden och övrig kontakt med Najell. Det är därför viktigt att du som kund läser och förstår dataskyddspolicyn innan du genomför ett köp eller tar kontakt med oss. 

Vår dataskyddspolicy gäller enbart för våra onlineaktiviteter och gäller således för besökare av vår hemsida och våra sociala kanaler. Den är också tillämpningsbar i de fall då en person väljer att prenumerera på vårt nyhetsbrev, eller någon annan marknadsföringstjänst. Denna policy tillämpas inte på information som samlas in offline eller via andra, externa kanaler som inte drivs av Najell. 

Genom att använda vår hemsida godkänner du härmed vår dataskyddspolicy och dess villkor. Najell behandlar dina personuppgifter i enlighet med tillämplig lag (Allmän dataskyddsförordning (EU) 2016/679 av den 27 april 2016).

Samtycke

Genom att använda vår hemsida godkänner du härmed vår integritetspolicy och dess villkor. Najell behandlar dina personuppgifter i enlighet med tillämplig lag (Allmän dataskyddsförordning (EU) 2016/679 av den 27 april 2016). Behandling av personuppgifter inkluderar insamling, analys och lagring av data. 

Vem ansvarar för dina kontaktuppgifter?

Najell är personuppgiftsansvarig i enlighet med dessa villkor och ansvarar för att behandling sker enligt gällande lagstiftning.

Så kontaktar du oss

Om du har ytterligare frågor eller behöver mer information om vår integritetspolicy, tveka inte att kontakta oss: 

Via postvägen: Najell AB, Lilla Fiskaregatan 2222 22 Lund, Sverige

Via e-post: [email protected]

Via telefon: +46(0)462769190

Vilka personuppgifter samlar vi in och varifrån? 

Insamling med samtycke

Genom att du fyller i ett samtyckesformulär på hemsidan (t.ex. prenumerera på nyhetsbrev, ta del av erbjudanden mm.)  så samtycker du till att dina personuppgifter (ex. ditt namn, telefonnummer och e-postadress) får användas i marknadsföringssyfte för den tjänst som exponeras i anslutning till där du ombeds fylla i dina personuppgifter.

Vi sparar dina cookies när du besöker vår hemsida eller gör ett köp. Sådana cookies följer dig och ditt surfbeteende i syfte att kunna erbjuda dig marknadsföring som baseras på ditt beteende. Vi har då gjort en intresseavvägning att behandlingen är nödvändig för att tillgodose Najells behov av att erbjuda marknadsföring och service till dig som konsument, samt att kunna utveckla delar av verksamheten. 

På din begäran kommer vi att: 

  1. Korrigera eller uppdatera din personliga information
  2. Sluta skicka e-postmeddelanden och meddelanden till din e-postadress
  3. Ta bort dina personuppgifter i vårt system

Personuppgifter vi samlar in

När du gör en beställning eller registrerar dig som kund på vår hemsida, kan du bli ombedd att ange namn, e-postadress, postadress, telefonnummer, kreditkortsinformation eller annan information som behövs för att göra ett köp. Vi samlar även in din IP-adress, geografisk position och intressen i syfte att kunna bättre anpassa vår marknadsföring till dig.

När samlar vi in information?

Vi samlar in information på ett antal olika sätt. Du kan läsa om dessa nedan. 

1. När du kontaktar Najell

Om du kontaktar oss via vår hemsida kan vi få information om dina uppgifter såsom namn, e-postadress, telefonnummer, innehåll i meddelande och/eller andra bilagor och information som du valt att skicka med. 

2. När du registrerar dig och/eller gör en beställning

När du gör en beställning eller registrerar dig som kund på vår hemsida ber vi om din kontaktinformation inklusive namn, företagsnamn, adress, e-postadress och telefonnummer. Vi ber även om information om i vilket land du bor. Denna information behövs för att vi ska kunna behandla, hantera och skicka din order. Den behövs även i syfte att kontakta dig för orderinformation, uppdateringar om leverans och om vi stöter på ett problem på vägen. 

3. När du registrerar dig via e-post

Vi ber om din e-postadress när du registrerar dig för att bli kund, för att ta del av vårt nyhetsbrev, för att ta del av en kampanj eller för att lägga in en recension. Informationen används för att uppdatera dig och skicka information om Najell, våra produkter och aktuella kampanjer och erbjudanden. Du har alltid möjlighet att välja att avregistrera dig från våra utskick och/eller kontakta oss om du inte längre vill vara kvar i vårt system. 

4. När du lägger in en recension

Om du väljer att lägga in en recension om någon av våra produkter kommer vi att begära information om namn och e-postadress. Vi kommer att informera dig om vilken information som sedan är synlig i våra kanaler. 

Så använder vi din information

Informationen vi samlar in från dig när du registrerar dig som kund eller till våra utskick, genomför ett köp, svarar på en undersökning eller vår marknadskommunikation och/eller surfar på hemsidan används på ett antal olika sätt. Dessa är: 

  • För att snabbt kunna hantera och behandla transaktioner
  • För att kunna följa upp efter korrespondens (via chatt, e-post eller telefon)
  • För att tillhandahålla, driva och underhålla vår hemsida
  • För att kunna erbjuda våra kunder rätt typ av innehåll och information 
  • För att förbättra, anpassa och utöka vår hemsida
  • För att förstå och analysera hur du använder vår hemsida
  • För att utveckla och ta fram nya produkter och funktioner
  • För att kommunicera med dig, antingen direkt eller genom någon av våra återförsäljare, och ge uppdateringar och information
  • För att visa personifierad annonsering på social media och tredjepartssidor
  • För att ge personlig support och kundservice
  • För att skicka e-post och meddelanden
  • För att hitta och förhindra bedrägerier

Profilering och personifiering

Najell kan behandla personuppgifter genom profilering, med syfte att skapa personligt anpassad information och erbjudanden. Vi analyserar då information om hur du använder vår hemsida och utifrån det vad för typ av innehåll och vilka typer av produkter som intresserar dig. 

Du har rätt att närsomhelst invända mot sådan profilering genom att kontakta oss på Najell. När vi har mottagit din invändning kommer vi sluta behandla dina uppgifter i detta syfte.

Information som kan lämnas ut  

Vi kan dela med oss av information till andra företag som behandlar data på våra vägnar för att vi ska kunna utföra våra tjänster, t.ex. analys, distribution eller andra tjänster för att upprätthålla och tillämpa våra användarvillkor och leveransvillkor. Vid all hantering av personuppgifter iakttas dock alltid hög säkerhet och sekretess.  

Företaget samarbetar endast med partners som behandlar personuppgifter inom EU/EES eller med företag som upprätthåller samma skyddsnivå som inom EU/EES genom att t.ex. ha anslutit sig till den s.k. Privacy Shield överenskommelsen mellan EU och USA.

Om cookies och pixeltaggar

En “cookie” (webbkaka) är en liten textbaserad datafil som en webbserver kan be att få spara i webbplatsbesökarens dator. Den möjliggör för webbplatsen eller tjänsteleverantören att känna igen din webbläsare, fånga och memorera vissa information. 

Som alla andra webbplatser använder Najell.com denna typ av “cookies”. Dessa cookies används för att lagra information såsom besökarnas preferenser och tidigare webbeteende, t.ex. vilka sidor som besökaren tidigare varit inne på. Informationen används för att optimera användarupplevelsen genom anpassning av innehåll utifrån besökarens val, t.ex. av webbläsare. Trafikdata kan innehålla land, IP-adress, webbläsare och unika identifierare. Den innehåller inte personlig information såsom namn eller adress. 

Vi använder till exempel cookies för att spara och bearbeta artiklarna i din kundvagn. De används också för att hjälpa oss förstå dina preferenser baserat på tidigare eller nuvarande webbplatsaktivitet. Detta gör att vi kan erbjuda dig ännu bättre service. Cookies används även för att sammanställa aggregerad information om webbplatstrafik och webbplatsinteraktion, så att vi kan förbättra användarupplevelsen på vår hemsida i framtiden.

Vi använder cookies för att 

  • Komma ihåg och bearbeta artiklarna i din kundvagn
  • Komma ihåg dina val, inställningar och hemsidepreferenser
  • Förstå och spara dina preferenser inför framtida besök
  • Analysera hur du använder vår hemsida
  • Personifiera budskap i vår kommunikation, t.ex. via riktade annonser och retargeting

Du kan välja att få en varning varje gång en cookie skickas, eller välja att stänga av cookies helt i din webbläsare. Detta görs i webbläsarens inställningar. Var och hur du går tillväga kan variera från webbläsare till webbläsare. Gå in i hjälpmenyn för att hitta rätt. 

Om du stänger av cookies helt kommer vissa funktioner inaktiveras. Det kommer inte påverka användarupplevelsen negativt när det kommer till att hitta information och lägga ordrar.

Rättslig grund, lagring och gallring av personuppgifter

När du lämnar uppgifter till Najell eller ger godkännande av insamling av cookies ger du tillåtelse att Najell registrerar och lagrar uppgifter om vilken produkt du köpt samt behandlar de angivna personuppgifterna för angivna ändamål.

Som legal grund för behandling kommer Najell att hänvisa till uppfyllande av avtal, berättigat intresse eller samtycke. Om Najell använder sig av berättigat intresse som grund, kommer det endast att göras i de syften som angetts ovan.

Rättslig grund, intresseavvägning och samtycke

1) Uppfyllande av avtal

När du blir kund hos Najell krävs behandling av personuppgifter för att fullgöra åtaganden i samband med beställning och köp, Utan behandling av personuppgifter saknas möjlighet till leverans, hantering av betalning samt hantering av reklamationsärenden. Avsaknad av personuppgifter kan innebära att Najell tvingas neka köpet. 

Personuppgifter krävs även för att fullfölja Najells rättsliga förpliktelser. Sådana inkluderar bokföringslagen och regler om produktansvar och produktsäkerhet.

2) Berättigat intresse

I vissa fall kan Najell komma att hävda berättigat intresse. Behandlingen är då nödvändig för att tillgodose Najells behov av att:

  1. Marknadsföra produkter och skicka ut erbjudanden med personifierad kommunikation
  2. Hantera kundserviceärenden
  3. Utvärdera, utveckla och förbättra produkter, hemsida, marknadsinsatser och information 

I dessa fall har vi gjort bedömningen att fördelarna av behandling av personuppgifter väger tyngre än det eventuella integritetsintrång som kan ske. Dessutom har du som konsument alltid möjlighet att kontakta oss för att få dina uppgifter borttagna och raderade.

3) Samtycke

I vissa fall kan Najell hänvisa till samtycke som rättslig grund. Det är exempelvis när du fyller i ett samtyckesformulär, eller aktivt lämnar personuppgifter i samband med registrering till erbjudanden och/eller till nyhetsbrev och övriga utskick. I dessa fall kan Najell komma att använda sådant samtycke till att utveckla individanpassade erbjudanden, anpassad marknadsföring och riktad kommunikation. Du har alltid möjlighet att dra tillbaka sådant samtycke. 

Hur länge sparas dina uppgifter?

Behandlingen sker enligt gällande lagstiftning och innebär att personuppgifter inte bevaras under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till ändamålen med behandlingen. Den personliga datan sparas och lagras i sju år, i enlighet med svensk lagstiftning, eller så länge som den ses som användbar under tiden vi har samtycke.

Najell kommer att lagra dina personuppgifter så länge du är kund hos oss. Uppgifter gallras ut då de inte längre är aktuella eller nödvändiga för analyser eller direktmarknadsföring för de ändamål som de har samlats in för. Viss information kan behållas längre då det krävs pga andra lagkrav, som exempelvis bokföringslagen. Vid all hantering av personuppgifter iakttas alltid hög säkerhet och sekretess.

Dina rättigheter och val

Du har rättigheter när det gäller dina personuppgifter och du har möjlighet att påverka din information och vad som sparas.

Du har rätt att en gång per år kostnadsfritt begära ut information om vilka personuppgifter som vi har registrerat om dig och hur dessa används. Observera att du även närsomhelst kan återkalla ditt samtycke genom att kontakta oss. 

Du kan när som helst avstå från att ta emot marknadsföringskommunikation från oss genom att kontakta oss eller genom att avregistrera dig från vidare kommunikation i e-post och SMS som vi skickar dig. Du är alltid välkommen att kontakta vår kundtjänst för att få hjälp att tacka nej till vår kommunikation.

Säkerhet

Så skyddar vi din information

Vår hemsida skannas regelbundet efter säkerhetshål och kritiska sårbarheter för att göra ditt besök så säkert som möjligt. 

Virusskanning

Din personliga information är skyddad bakom säkra nätverk och är endast tillgänglig för ett begränsat antal personer, som har särskilda åtkomsträttigheter och är skyldiga att hålla informationen konfidentiell. All känslig kreditinformation krypteras via SSl-teknik (Secure Socket Layer). 

Vi implementerar en mängd olika säkerhetsåtgärder när en användare gör en beställning och fyller sin personliga information. Detta för att upprätthålla säkerheten och säkerställa att informationen inte sprids vidare. 

Alla transaktioner behandlas via en gateway-leverantör och lagras eller behandlas således inte på våra egna servrar. 

Länkar till andra webbplatser, tredjepartsannonsörer och annonsnätverk

I händelse av att vår webbplats innehåller länkar till tredje parts webbplatser, hemsidor, eller material publicerat hos tredje part, är dessa länkar endast för informationssyfte. Eftersom Najell saknar kontroll över innehållet på dessa webbplatser eller dess material ansvarar vi därför inte för dess innehåll. Företaget ansvarar inte heller för skador eller förluster som skulle kunna uppstå vid användning av dessa länkar.

Najell använder i vissa fall tredjepartsannonsörer och annonsnätverk. Dessa använder teknik som cookies, JavaScript, pixeltaggar och länkinformation i sin annonsering. Denna information skickas direkt till användarnas webbläsare. Tredjepartsannonsörerna får då tillgång till IP-adress. Teknikerna används för att mäta och följa upp annonskampanjernas effekt samt för att personifiera annonsernas budskap och innehåll.

Notera att Najell.com varken har tillgång till eller kontroll över cookies som används av tredjepartsannonsörer.

Organisationer som kan ha tillgång till personlig data

Personlig data delas med tredjepartsverktyg för att personifiera och skräddarsy din upplevelse online, exempelvis med personifierat innehåll. Följande företag får tillgång till data: 

  • Google
  • Facebook & Instagram
  • Pinterest
  • Tawk
  • Extend
  • Ongoing
  • Rule
  • Metorik
  • Fortnox
  • Apprl
  • Triggerbee
  • Klarna
  • Unifound
Utlämnande till tredje part 

Vi säljer, handlar eller överför inte din Personligt Identifierbara Information till externa parter. 

Tredjepartslänkar

Vi inkluderar inte eller erbjuder produkter eller tjänster från tredje part på vår hemsida. 

Tredjeparters integritetspolicier 

Najells integritetspolicy gäller inte andra annonsörer eller webbplatser. Därför hänvisar vi till respektive företags integritetspolicy för dessa tredjepartsverktyg för mer detaljerad information om praxis och instruktioner om hur man kan inaktiverar cookies. 

Du kan välja att inaktivera cookies via dina individuella webbläsaralternativ. Om du vill veta mer detaljerad information om hantering av cookies av specifika webbläsaralternativ, kan du hitta information på respektive webbläsares hemsida. 

Webbanalys

Vi använder och samarbetar med företag, såsom Google, för att samla in data om demografi, intressen och användarbeteende. Denna information används för att utveckla vårt innehåll och annonsering på vår hemsida och våra sociala kanaler för att ge dig en personlig upplevelse. Till exempel riktar vi våra annonser utifrån ditt intresse, tidigare köpbeteende och tidigare webbplatsbesök och engagemang på sociala medier.

Google Ads

Googles annonseringskrav kan summeras av Googles annonseringsprinciper. De är till för att ge användarna en positiv upplevelse. 

Vi använder Google annonsering på vår hemsida. 

Google, som tredjepartsleverantör, använder cookies för att visa annonser för våra hemsidebesökare. Googles användning av DoubleClick Dart Cookie gör det möjligt att visa annonser för våra användare, baserat på tidigare besök på vår egna och andras hemsidor. Användare kan välja att inaktivera denna cookie genom att besöka sekretesspolicyn för Googles annonsnätverk. 

Tillsammans med tredjepartsleverantörer som Google använder vi förstapartscookies (såsom Google Analytics) och tredjepartscookies (såsom DoubleClick Dart) för att sammanställa data om användarinteraktioner, annonsvisningar och andra annonstjänster. 

Opt-Out

Användare kan ställa in sina preferenser för Googles annonser och insamling av data genom att använda Googles annonsinställningar. Du kan välja att inaktivera detta genom att besöka sidan Network Advertising Initiative Opt Out eller genom att använda Google Analytics Opt Out Browser-tillägg.

Uppdateringar till denna policy

Detta dokument granskas och uppdateras kontinuerligt för att vara i enlighet med aktuell lagstiftning. Uppdateringar och ändringar kommer att publiceras på våra webbplatser.

www.najell.com

Senast redigerad 2021-06-02